Nagusia Berrikuntza Gutxiago ezagutzen diren 5 datu New Yorkeko maratoiari buruz

Gutxiago ezagutzen diren 5 datu New Yorkeko maratoiari buruz

Zer Film Ikusi?

50.000 lagun inguruk parte hartu zuten atzoko lasterketan, baina korrika egin nahi zutenen zati txiki bat besterik ez da.Getty Images

gezurra eta lapurreta (2019)

Atzo New Yorkeko 47. maratoia izan zen. 125 herrialdetako 50.000 korrikalari baino gehiago New Yorkeko bost auzoetan zehar ibili ziren euri arinarekin eta milioika ikusleren laguntzarekin ibilbidean zehar.

Shalane Flanagan atleta 36 urteko emakumezkoak irabazi zuen atzo. Lasterketa irabazi zuen lehen emakumezko estatubatuarra izan zen 1977az geroztik. 2 ordu, 26 minutu eta 53 segundo egin zituen.

Geoffrey Kamworor keniarrak irabazi zuen gizonezkoen lasterketa, 2 ordu, 10 minutu eta 53 segundorekin.

Munduko maratoirik handiena, New York City Marathon korrikalari profesionalek eta zaletuek egindako ekitaldi preziatua da. Ba al zenekien lasterketan sartzeko zorte eta diru nahikoa behar dela, borondate indarra eta indar fisikoaz gain?

Hona hemen New Yorkeko maratoiari buruzko bost datu dibertigarri eta ez hain ezagunak:

Loteria

50.000 lagun inguruk parte hartu zuten atzoko lasterketan, baina korrika egin nahi zutenen zati txiki bat besterik ez da. Lasterketarako eskatzaileen% 17 bakarrik hautatu zen, New York Times egunkariak jakinarazi duenez . For Forbes , Korrikalarien% 37 atzerritik etorri ziren.

Milioi bat korrikalari

UrteanNew Yorkeko lehen maratoia1970ean, 127 lagunek bakarrik parte hartu zuten, eta 55ek zeharkatu zuten helmuga. Harrezkero, milioi bat korrikalarik baino gehiagok amaitu dute lasterketa (1.125.776 zehazki). 2016ko lasterketa historiako maratoirik handiena izan zen, 51.394 helmugarekin.

Finantza pertsonalak

Maratoi bat egiteak dirua kosta dezake. MarketWatch kalkuluen arabera, gutxienez 1.000 dolar kostatzen da helmuga zeharkatzea. Osasuna.com maratoia osatzeko kostua 5.000 dolarrekoa izan daitekeela kalkulatzen du. Ohiko kostuen artean sartzen dira lasterketetarako sarrera kuotak, bidaia eta ostatua, entrenamenduak, lasterketetarako sailkapen lasterketak (zenbait maratoik lehiaketa garaian beste lasterketa batzuk lehiatzea eskatzen du.) Eta lasterketa ondorengo arreta, esate baterako, masaje profesionala.

Diruari buruz gehiago

1970ean egin zen estreinako lasterketak 1 dolar balio zuen. Aurtengo lasterketarako sarrera 255 $ da AEBetan bizi bazara eta New York Road Runners-eko kide bazara (295 $ bazkide ez direnentzat), eta 358 $ AEBetako biztanle ez direnentzat. New York Times egunkariak jakinarazi duenez, kuoten igoerak maratoiaren parte hartzearen beherakada orokorra eragin zuen. AEBetan, maratoi korrikalari guztiek 2013ko 19 milioitik 17 milioi pasatxo izatera jaitsi ziren 2016an.

Aurpegi ezagunak

Atzoko lasterketan parte hartu zuten pertsona ospetsuen artean Kevin Hart komediantea, Karlie Kloss supermodeloa (bere lehen aldia), Yasir Salem jatetxe lehiakorra eta 70 urteko Kathrine Switzer, 1976ko Boston Maratoiko lehen emakumezko maratoilaria izan ziren. (Atzoko lasterketa 4 ordu, 48 minutu eta 21 segundotan amaitu zuen.)

Ikusi mezu hau Instagramen

22 kilometroa ... hor hasi zen jendea lasterketa. Hementxe bihurtu zen kaka ... Hau da, lesio larri bat faltsutzea bururatu zitzaidan. Norbaitek bi hanketan bi kolpe jo zizkidan karranpak zituen saguzar batekin. Hau beste min mota bat zen ... Sakonean sakondu eta min handia egin zizun zeure buruari galdetu behar zenion ea zer egin behar zenuen .... Niri burua helmugara iritsi nintzen gogortasun gogorrarekin .... tipo @shafferdc nirekin egon zen bidean pauso bakoitzean & @blue_benadum & Mike Rogers ... Maite ditut eta estimatzen ditut. Hau hasierako jendea baino ez da ... Mundu guztia zuzentzeko zorian nago eta HART-ekin egingo dut !!!! # KorrikaHartarekin # MugituHarrarekin # Batu NireMugimendua #Zu zara Zure Lehiaketa

(E) k partekatutako mezua Kevin Hart (@ kevinhart4real) 2017ko azaroaren 6an, goizeko 10: 08etan PST