Nagusia Berrikuntza 8 Foolproof March Madness Bracket NCAA Data Analysts-en aholkuak

8 Foolproof March Madness Bracket NCAA Data Analysts-en aholkuak

Zer Film Ikusi?

Ekialde Handiko txapelduna (eta, oro har, 1. zenbakia) Villanova.Twitter

March Madness heldu da, eta horrek esan nahi du unibertsitateko saskibaloi zaleak estatistika afizionatu bilakatzen direla NCAA txapelketa nork irabaziko duen aurreikusten saiatzean.

Parentesi perfektua hautatzeko probabilitatea gutxi gorabehera denez bederatzi boskotetik bat , laguntza pixka bat beharko duzu zein den jakiteko Txapelketako 64 talde garaipena lortuko du.

Zorionez NCAA parentesi talde batek zure bulegoko igerilekuko gainerako garaipena irabazteko aholkuak eman zituen Reddit BAINA . Pertsona horiek ez daude hautaketa batzordean, erantzunak txapelketako historia eta estatistiketan oinarritzen dituzten datu analistak dira.

NCAAren atzean morroiak ere badira Madness Matchup tresna , NCAA txapelketako partida guztietako datuak biltzen dituena, 1985ean eremua 64 taldetara zabaldu zenetik.

Hona hemen parentesi hauen aholku onenak:

Taldearen koloreek dute garrantzia

Txapelketako historiako norgehiagokarik ohikoena talde urdinen aurkako talde gorriak dira (hala nola, aurten Arkansas vs. North Carolina). Berri onak Tar Heels-entzat: parentesien arabera , talde urdinak 271-196 dira partida horietan.

1985. urtetik 10 talde irabazleetatik seik urdinez janzten dira: Duke, UNC, Kansas, Kentucky, UConn eta UCLA. Sei talde horiek azken 32 txapelketa nazionaletatik 18 irabazi dituzte.

Sei talde gorrik baino ez dute irabazi txapelketa nazionala 1985az geroztik —Louisville, Arizona, Indiana, Maryland, Arkansas eta UNLV—.

Maskotak ere garrantzitsuak dira

NCAA-k a murgiltze sakona maskota mota bakoitzaren txapelketan arrakasta izatera iritsi zen eta 1985etik NCAA txapelketan jokatu duten 290 taldeetatik 87k gizaki maskotak izan zituzten.

Animalien kategoria ere indartsua da; tigreek eta bulldogek 11 talde dituzte. Eta izaki mitikoen atalean bost aldiz txapeldun nazionala da Duke Blue Devils nagusi; beraz, Mike Krzyzewskiren taldea jokatzen duen edozein taldek borrokarako prestatu beharko luke.

Litekeena da lehen itzulian asaldurak egotea

Batez ere lau neurketa hauek :

• Floridako Golkoko 14. zenbakia Floridako 3. zenbakiaren gainean —Estatuen arteko norgehiagokaren ilusioak, FGC underdog-a asaldatu dezake.
  • Mexiko Berriko 14. estatua Baylor 3. zenbakiaren gainetik— Baylor 10-7 da 15-0 urtea hasi ondoren, NMSUk 20 partidako garaipena lortu zuen denboraldi erdian
  • Rhode Island 11. zenbakia Creighton 6. zenbakiaren gainean— Mo Watson Star Creightoneko jokalaria zaurituta dago, Rhode Island-ek A-10 txapelketan su hartu zuen bitartean.
  • Tennessee Erdiko 12. zenbakia Minnesota 5. zenbakiaren gainetik— Ez utzi sailkapenak engainatzen: estatistiken arabera , Middle Tennessee iaz baino talde hobea da, Minnesota okerragoa den bitartean.

Ez aukeratu inoiz 16 hazi 1 hazia irabazteko

Kiroletan denek Errauskine istorioa maite duten arren, txapelketen historiak ez du joera horren babesik. 16 hazi ez dira inoiz 1 hazi gainditu eta datuek erakusten dute 16-v-1 neurketak ez dira partida estuak ere. Joko hauetako bat ere ez da izan jabetza batek erabakita 1996az geroztik, hau da, 2017ko txapelketako jokalari gehienak bizirik egon diren baino luzeagoa.

Arrazoi bat dago 12 haziek 5 hazi irabazteko beti

Azken 32 urteetako 28an, 12 sailkatuek gutxienez lehen itzuliko partida bat irabazi dute. Historikoki , 12 puntua sabaia hazia izan da konferentzia talde txikiago askotan, askotan probatu gabeak baina oso onak izaten baitira. Beste alde batetik, konferentziako 5 hazi nagusiak txapeldunak ez direnak izan ohi dira.

Final Four talde egokiak hautatzea garrantzitsuagoa da hasierako txandak zehaztasunez aurreikustea baino

Ehuneko 1 baino gutxiago Azken sei urteetan NCAA parentesi erronka jokatu duten pertsonen artean 4-tik 4-ra joan dira. Orduan, nola eman aukera hobea zure buruari?

Kop-out dirudi, baina estatistikoki, lau eskualdeetako 1. zenbakia hautatzea Lauko Finalera iristeko estrategia zuzena da. Horietako bi bakarrik sartzen badira ere, zuk ere badaukazu % 25eko aukera NCAAren lineako erronka irabaztea. UCLA fenomoa Lonzo Ball.Twitter

Ez egin UCLAren aldeko apusturik

Lonzo Ball izarreko UCLAko jokalaria herriko hizpide izan da, batez ere bere aitak Lavarrek semea zela esan zuenetik Stephen Curry baino hobea . Hegoaldeko Erregionalean UCLA-k Cincinnati, Kentucky, Butler eta UNC bezalako talde indartsuak ditu aurrean. Estatistikari bat bezala idatzi zuen , Lortu al daitezke Bruins Final Fourra? Erabat. Baina bere aitak uste baino are hobeto jokatuko du Lonzo Ball-ek.

Egin apustua Gonzagaren alde

Estatistikaren ikuspegitik, hori izan daiteke inoizko Bulldog talde onena , inpaktuzko jokalariek postu garrantzitsu guztietan (horrek azaltzen du zergatik diren 1. zenbakiko hazia). Parentesi bat deklaratu , Ez dago bost apustu hobe dena irabazteko.

Jakina, munduko asmakizun guztiek ezin dute ehuneko 100ean aurreikusi zer gertatuko den kantxan. Analistek bezala idatzi zuen redditor batek txapelketan benetan zer gertatuko zen jakin zezakeen galdetu zuenean: Gure ustez: ¯ (Tsu) / ¯.

Oharra: estatistika hauek gizonezkoen txapelketari soilik aplikatzen zaizkio. Emakumezkoen saskibaloi txapelketarako parentesi bat betetzen ari bazara, apustua UConn Huskies .